

Figures & Free Skating Championships 2025 Running Order Version 1.1 – updated: 16th June 2025

Friday 4th July – Doors Open at 17:30

Short/Free Programme practices with music

TIME	EVENT TYPE	CATEGORY	NOTES		
18:00	Free Programme	Mini	1 st group (7) – First 7 Ladies		
18:25	Free Programme	Mini	2 nd group (7) – Last 5 Ladies + 2 Men		
18:50	Short Programme	Espoir	One group (7) – Ladies & Men		
19:15	Short Programme	Cadet	One group (7) – Ladies & Men		
19:40	Short Programme	Youth	One group (6) – Ladies & Men		
20:05	Short Programme	Junior Ladies	One group (7)		
20:30	Short Programme	Senior Ladies (inc. Inline)	One group (7)		
20:55	Short Programme	Junior & Senior Men	One group (3)		
END OF DAY (21:20 approx.)					

Saturday 5th July – Doors Open at 07:00

TIME	EVENT TYPE	CATEGORY		NOTES	
07:30	PRACTICE	FIGURES	Primary – Senior	All competitors	
			Mini Ladies	(10)	
08:00	CHAMPIONSHIP	FIGURES – RINK A	Espoir Ladies & Men	(2)	
			Senior Ladies	(4)	
			Primary Ladies & Men	(3)	
			Tots Ladies & Men	(3)	
08:00	CHAMPIONSHIP	FIGURES – RINK B	Cadet Ladies	(1)	
			Youth Ladies	(2)	
			Junior Ladies	(3)	
10:30	BREAK (10 min.)				
10:40	CHAMPIONSHIP	Senior Inline Ladies	Short Programme	(1)	
10:55	CHAMPIONSHIP	Mini Ladies	Free Programme	Two groups (6/6)	
12:15	CHAMPIONSHIP	Mini Men	Free Programme	One group (2)	
12:35	OPENING CEREMONY				
12:55	LUNCH (30 min.)				
13:25	CHAMPIONSHIP	Espoir Ladies	Short Programme	One group (5)	
13:55	CHAMPIONSHIP	Espoir Men	Short Programme	One group (2)	
14:10	CHAMPIONSHIP	Cadet Ladies	Short Programme	One group (6)	
14:50	CHAMPIONSHIP	Cadet Men	Short Programme	One group (1)	
15:05	BREAK (10 min.)				
15:15	CHAMPIONSHIP	Youth Ladies	Short Programme	One group (4)	
15:45	CHAMPIONSHIP	Youth Men	Short Programme	One group (2)	
16:05	BREAK (10 min.)				
16:15	CHAMPIONSHIP	Junior Ladies	Short Programme	Two groups (4/3)	
17:10	CHAMPIONSHIP	Junior Men	Short Programme	One group (1)	
17:25	BREAK (10 min.)				
17:35	CHAMPIONSHIP	Senior Ladies	Short Programme	One group (6)	
18:15	CHAMPIONSHIP	Senior Men	Short Programme	One group (2)	





Free Programme practices – Primary & Tots with music, Espoir-Senior without music

TIME	CATEGORY	NOTES		
18:35	Primary/Tots	1 st group (7) – Primary Ladies & Men + first 5 Tots Ladies		
19:00	Primary/Tots	2 nd group (6) – Last 4 Tots Ladies + Tots Men		
19:25	Espoir	One group (7) – Ladies & Men		
19:45	Cadet	One group (7) – Ladies & Men		
20:05	Youth	One group (6) – Ladies & Men		
20:25	Junior Ladies	One group (7)		
20:45	Senior Ladies (inc. Inline)	One group (7)		
21:05	Junior & Senior Men	One group (3)		
END OF DAY (21:25 approx.)				

Sunday 6th July – Doors Open at 07:30

TIME	EVENT TYPE	CATEGORY		NOTES		
08:00	CHAMPIONSHIP	Primary Ladies & Men	Free Programme	One group (2), warm-up together		
08:20	CHAMPIONSHIP	Tots Ladies	Free Programme	Two groups (5/4)		
09:20	CHAMPIONSHIP	Tots Men	Free Programme	One group (2)		
09:40	BREAK (10 min.)					
09:50	CHAMPIONSHIP	Espoir Ladies	Free Programme	One group (5)		
10:30	CHAMPIONSHIP	Espoir Men	Free Programme	One group (2)		
10:50	BREAK (10 min.)					
11:00	CHAMPIONSHIP	Senior Inline Ladies	Free Programme	One group (1)		
11:20	CHAMPIONSHIP	Cadet Ladies	Free Programme	One group (6)		
12:10	CHAMPIONSHIP	Cadet Men	Free Programme	One group (1)		
12:25	LUNCH (30 min.)					
12:55	CHAMPIONSHIP	Youth Ladies	Free Programme	One group (4)		
13:35	CHAMPIONSHIP	Youth Men	Free Programme	One group (2)		
14:00	BREAK (10 min.)					
14:10	CHAMPIONSHIP	Junior Ladies	Free Programme	Two groups (4/3)		
15:30	CHAMPIONSHIP	Junior Men	Free Programme	One group (1)		
15:50	BREAK (10 min.)					
16:00	CHAMPIONSHIP	Senior Ladies	Free Programme	One group (6)		
17:05	CHAMPIONSHIP	Senior Men	Free Programme	One group (2)		
	PRESENTATIONS (17:35 approx.)					

NOTES:

- For short/free programme practices with music there will be 5 minutes at the start of each practice, then the skaters' music will be played sequentially in order of skating
- Training costumes are not required to be in character; however, all other costume rules apply in training (see World Skate general rule book)
- The running order is subject to possible change
- The times provided are a rough guide, events may start early
- Rink A & B Figures will run in parallel

Kind Regards,

Figure and Free Team

